Pomorski oziroma ladijski promet – ladijski prevozi različnega tovora

 

Pomorski promet je ena izmed oblik prevoza, ki je vključen v napo transportno mrežo in se redno in učinkovito izvaja na različnih destinacijah oziroma transportnih poteh. Ladijski prevoz tovora je včasih del celotne poti, velikokrat pa se izkaže tudi kot primernejši kot letalski prevozi. Ladijski promet je seveda vezan na pristanišča – in pri tem ima Luka Koper zelo pomembno oziroma privlačno lego, predvsem kar se tiče povezovanja cestni promet – pomorski promet. Poleg tega so ladijski prevozi pogosto cenovno ugodnejši, predvsem pa omogočajo enostaven prevoz daljšega tovora. V podjetju Eurizont logistika (špedicija in logistika) smo v desetih letih delovanja spletli mrežo zaupanja vrednih sodelavcev po vsem svetu in vam lahko tudi zato nudimo zanesljive storitve.

 


Pomorski promet in ladijski prevoziLadijski promet v Luki Koper

Pomorski promet, ki poteka prek koprskega pristanišča, je še zlasti pomemben zato, ker je Koper s svojo lego zelo zanimivo pristanišče. Ladijski prevozi prek Luke Koper namreč omogočajo najkrajšo pot z Daljnega vzhoda in Sredozemlja do držav v Srednji in Zahodni Evropi. Posledično je ladijski promet oziroma ladijski prevoz tovora prek Luke Koper tudi cenejši in seveda traja manj časa. Pri tem je lahko celoten čas transporta z vključitvijo v pomorski promet v Kopru, v primerjavi z zahodnoevropskimi pristanišči krajši za od 5 do 10 dni, kar je pomembna prednost.

 

 

Pomorski promet v kombinaciji z drugimi vrstami transporta

Za optimalno izveden transport nekega tovora je potrebna kakovostna logistika, ki povezuje različne oblike transporta: pomorski promet (ladijski prevozi), cestni transport, letalske prevoze in železnico. V podjetju Eurizont logistika stremimo k temu, da svojim strankam ponudimo optimalno storitev – pa naj gre za ladijski promet po vsem svetu ali pa transport po Sloveniji. Pri vsem je potrebno dobro sodelovanje usposobljenih ljudi. Na voljo mo vam za vse logistične storitve, tudi prevoz daljšega tovora ali nevarnih snovi. Ladijski prevozi so le delček v našem mozaiku storitev, ki temeljijo na izkušnjah in zanesljivosti.