Transport in logistika – vrhunske logistične storitve na enem mestu

 

Logistika oziroma logistične storitve so dejavnost, ki je temelj podjetja Eurizont logistika. V osnovi gre za to, da vsako tovrstno podjetje (mednarodna logistika, logistika v cestnem prometu) izvaja storitve upravljanja toka materialov od vira do porabnika. Ti materiali so lahko dejanski fizični tovor, lahko pa gre tudi za pretok informacij. Transport (mednarodni prevozi, špedicija) je del logistične mreže ponudnikov storitev in izdelkov, ki omogoča kakovosten tok oziroma pretok med virom in porabnikom. S kakovostnimi storitvami na svojem področju in zanesljivimi partnerji po vsem svetu lahko svojim strankam vedno zagotovimo najbolj kvalitetno in njim prilagojeno storitev.

 

 

Transportne in logistične storitveTransport kot del logistične storitve

Logitika je izjemno širok pojem, ki zajema različne procese znotraj podjetja ali pa med različnimi podjetji: napovedovanje, povpraševanje, nabava, načrtovanje potreb in proizvodnje, materialno poslovanje, skladiščenje, manipuliranje z materiali, embaliranje, komisioniranje, zaloge končnih izdelkov, fizična distribucija, načrtovanje distribucije, naročila, transport, prodajne storitve, poprodajne storitve … Te logistične storitve so predpogoj, da podjetje uspešno funkcionira, zato je logistika pravzaprav področje, ki mora biti kakovostno urejeno, da lahko stvari dobro funkcionirajo. In kaj je cilj dobre lokalne ali mednarodne logistike? Zagotoviti pravi tovor (ustrezna količina in kakovost) ali storitve ob pravem času na pravem mestu, obenem pa zagotoviti čim nižje stroške, čim višjo kakovost in čim manjšimi vplivi na okolje.

 


Logistika za različne vrste prometa

Vključujejo tudi transport, na primer logistika v cestnem prometu, ladijskem, letalskem ali železniškem prometu. Vsako od teh področij ima svoje specifike, po drugi strani pa so tako tesno povezana, da jih pravzaprav ni mogoče ločiti, saj so del ene transportne verige. Podjetje Eurizont logistika je podjetje, ki je kljub ekonomsko težkim časom uspelo zadržati vse svoje zaposlene, saj se zavedamo, da je kakovost zaposlenih ozirom njihova strokovnost predpogoj za uspešno delovanje podjetja. Področje logistike je še posebno podvrženo temu, saj morajo biti zaposleni fleksibilni in se morajo nenehno izobraževati. Veseli smo, da nam še vedno uspeva zadovoljiti naročnike in uspešno pluti med čermi.