Mednarodna špedicijaMednarodna špedicija in špediterske storitve

 

Špedicija je pojem, ki pomeni organizacijo oziroma dejavnost ali storitev odprave/odpravljanja blaga oziroma tovora v mednarodnem ali domačem prometu. Špediterske storitve neko podjetje ali posameznik lahko opravlja zase ali pa za drugo podjetje. Pošiljke odpremlja prek prevoznikov, ki lahko opravljajo cestni, železniški, letalski ali ladijski transport. Med špediterji v Sloveniji je tudi naše podjetje Eurizont logistika. Naši glavni dejavnosti sta logistika in mednarodna špedicija, poleg tega pa svojim strankam omogočamo tudi storitve skladiščenja, svetovanje v zvezi s carinskimi postopki (na primer carina iz Kitajske) in izvorom blaga, zastopanje, ureditev zavarovanja, veterinarski in fitopatološki postopki, prevozi tovora, izredni prevozi, prevoz nevarnih tovorov … Cilj naše špedicije je organizacija čim bolj optimalne odpreme, prevoza in dostave blaga.

 


Mednarodna špedicija

Špedicija kot organizacija oziroma podjetje je tisto, ki namesto naročnika poskrbi za transport oziroma njegovo organizacijo – bodisi mednarodno bodisi v Sloveniji. Špediterji v Sloveniji in po svetu tako razbremenijo naročnika, ki se lahko posveti svoji osnovni dejavnosti, na primer proizvodnji nekega izdelka. Mednarodna špedicija, kot je Eurizont logistika, vam omogoča, da nek tovor varno, varčno in hitro prispe na cilj. Vedno skušamo najti rešitev, ki našemu naročniku najbolj ustreza. Ker sta logistika in špedicija naši osnovni dejavnosti, se špediterske storitve prepletajo tudi z drugimi, ki ih sicer za nekatera podjetja opravljajo drugi. Med drugim je za naše stranke na voljo tudi špedicija v Luki Koper.

 


Špedicija in Luka Koper

Špedicija v Luki Koper je strateško locirana, saj je naše pristanišče zaradi svoje lege idealno za povezovanje južnoevropskih in azijskih držav z Zahodno Evropo. Ker je cilj vsakega ponudnika špediterske storitve, da za svojega naročnika poišče najbolj ekonomično, hitro in kakovostno rešitev, je geografska lega Luke Koper kot nalašč za organizacijo transporta. Mednarodna špedicija Eurizont logistika ima svoje poslovne prostore tudi v Kopru, kjer ponujamo logistične in špediterske storitve. Če primerjamo koprsko pristanišče z drugimi evropskimi, lahko vidimo, da je že po oddaljenosti od evropskih prestolnic v prednosti, kar pomeni cenejši in hitrejši transport od pristanišča do prevzema. Špedicija pa zagotavlja ravno to – optimalen transport.